Új kerékpárokat kap a svájci hadsereg

2012. május 14. 16:44
2800 új kerékpárt szerez be a svájci hadsereg a közeljövőben. A „Vélo 12” elnevezésű, darabonként 2300 eurós, alumíniumvázas, tárcsafékes, 8 sebességes biciklit kiképzésre, illetve a laktanyákon belüli közlekedésre, szállításra használják majd.

Új kerékpárokat szerez be a svájci haderő a közeljövőben. A Neue Zürcher Zeitung című lap vasárnapi száma szerint hamarosan aláírják a megállapodást egy helyi céggel 2800 katonai bicikli beszerzéséről, melyek darabja majdnem 2500 svájci frankba (2300 euróba) kerülne. A svájci haderőben rendszeresített jelenlegi kerékpárok már több mint 20 évesek, ezeket cserélnék most le. A új, „Vélo 12” nevű bicikli alumíniumvázas, tárcsafékes, 8 sebesség van rajta, és csak 15 kilogrammot nyom. A régi katonai kerékpárok 25 kilogrammosak, s csak egy sebességűek voltak.

A kerékpárokat a svájci hadseregben kiképzésre, illetve a laktanyákon belüli közlekedésre, szállításra használják. Egészen 2003-ig a haderőnek voltak kerékpáros lövészalakulatai is, de ezeket feloszlatták. A jelenlegi svájci katonai kerékpárok egyébként súlyuk ellenére nagyon keresettek a civil életben tartósságuk és megbízhatóságuk miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés