Bicikliutat adtak át Mosonmagyaróvár és az osztrák határ között

2012. április 26. 22:13
Átadták a Mosonmagyaróvárt a hegyeshalmi határátkelővel összekötő kerékpárutat, mely elsősorban a környéken élők munkába járását, kikapcsolódását szolgálja.

Átadták a Mosonmagyaróvárt a hegyeshalmi osztrák határátkelővel összekötő kerékpárutat, a pályázati pénzből megvalósult beruházás 362 millió forintba került. A 85 százalékos európai uniós támogatást élvező fejlesztést a Levél község által vezetett konzorcium valósította meg. A 12,3 kilométeres út 3,6 kilométeres szakaszán a meglévő utat újították fel, míg a többit alapvetően újonnan építették ki az 1-es főút északi oldalán.

Az út egy kész hálózathoz, a szigetközi kerékpáros túrarendszerhez kapcsolódik. Elsősorban a környéken élők munkába járását, kikapcsolódását szolgálja, de biztonságosabbá teszi azoknak az osztrák turistáknak a kerekezését is, akik bicikliút híján eddig az 1-es főúton közlekedtek a határ magyar oldalán – mondta el Levél polgármestere. A határ túloldalán lévő Nickelsdorf (Miklóshalma) polgármestere pedig azt közölte, hogy napokon belül megkezdődik a falutól az országhatáron a magyar hálózathoz kapcsolódó kerékpárút építése. A befejezés várható időpontja június.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés