Bringás rendőröket Budapestre!

2012. április 21. 11:04

Balogh Ákos Gergely
Mandiner
A járőrbicikli beszerzése és üzemeltetése olcsóbb, fitten tartja a rendőröket és még némi népszerűséget is hozhat a kékeknek.

„Talán a két legelterjedtebb szabálytalanság a járdázás (ami ellen a Kerékpárosklub külön videóval is küzd) és a piros lámpa figyelmen kívül hagyása. Utóbbi egészen elképesztő méreteket ölt, különösen ott, ahol nincs keresztirányú autóforgalom, csak gyalogosok: itt sokkal többen nem állnak meg a pirosnál, mint ahányan igen. Lehet, hogy Franciaország egyes részein próbálkoznak már azzal, hogy a biciklisekre ne vonatkozzon a piros bizonyos esetekben, de ezek még erősen kísérleti szabályok, s aligha idén vagy jövőre válnak általánossá a kontinensen. Addig azonban marad a jól ismert regula: a piros tilos, akár autóval, akár kerékpárral futunk bele.

Az utóbbi hetekben többször is felmerült bennem, hogy miért nincsenek rendőrök a kerékpárutakon, pedig sokszor hasznos lenne (olvastam, hogy a Rómain voltak tavaly, de látni még sosem láttam egyet sem). Nem csak az erősebb biciklis szabálykövetés érdekében, de a kerékpársávot elálló autósok miatt is (például a Vámház körúton egészen hétköznapi, hogy autókat kerülget az ember a biciklis zónában). A járőrbicikli beszerzése és üzemeltetése is biztosan jóval kevesebbe kerül, mint a járőrautóé (Zalaegerszegen darabonként negyedmillió forintból szereztek be nagyon menő és rendőrösre festett járműveket), fitten tartja a rendőröket és még némi népszerűséget is hozhat a kékeknek. Mindezek alapján talán nem túl elrugaszkodott kérés: bringás rendőröket Budapestre!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

es kreszvizsgahoz kotni a kerekparozast! meg muszakiztatni is a drotszamarakat! ne maszkalhasson csengo, uzemkepes fek, es az eloirt lampak/prizmak nelkul!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés