Kerékpárutat zárnak le a Velencei-tó vízpótlása miatt

2012. április 3. 9:19
A minimális szabályozási szint alá süllyedt a Velencei-tó vízszintje, ezért kedden megkezdik a tó vízpótlását. Az intézkedés érinti a kerékpárosokat is: víz alá kerül ugyanis a Székesfehérvár-Kisfalud-Dinnyés közötti bicikliút M7-es autópálya alatti szakasza, amit ezért le is zárnak.

A Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kedden megkezdi a Velencei-tó vízpótlását a pátkai és zámolyi tározókból. Csonki István igazgató tájékoztatása szerint a csapadékszegény időszak miatt a Velencei-tó vízszintje a minimális szabályozási szint alá süllyedt. Mivel az előrejelzések szerint a továbbiakban sem várható sok csapadék, ezért döntöttek a vízpótlásról. „Összesen négy és félmillió köbméter vizet engedünk le a két tározóból, ez számításaink szerint 16-18 centiméteres emelkedést eredményez a Velencei-tóban” – mondta. A tervek szerint a vízeresztés egy hónapig tart majd.

Csonki István felhívta a figyelmet arra, hogy a vízeresztés érinti a kerékpárforgalmat is. A Székesfehérvár-Kisfalud-Dinnyés közötti bicikliút M7-es autópálya alatti szakaszon ugyanis a vízpótlás idején víz alá kerül, ezért ezt a szakaszt lezárják.

Fotó: szekesfehervar.hu

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában