Helyet cserél a kerékpársáv és a parkolósáv az Andrássy úton

2012. március 30. 13:36
Ahogy Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója már a tavalyi Autómentes Napon bejelentette, helyet cserél az Andrássy úton a kerékpárossáv és a parkolósáv. Változik a lámpák beállítása is, az egy irányba haladó összes járműnek egyszerre lesz zöld. Az Andrássy út külső szakaszán pedig kijelölt kerékpáros útvonal lesz a szervízút.

Helyet cserél a kerékpársáv és a parkolósáv az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között. Az intézkedésnek köszönhetően gyorsabb és biztonságosabb lesz a kerékpározás, az autósok számára pedig az útról való jobbra kanyarodás válik könnyebbé – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A teljes szakaszon új aszfaltot kap a parkolósáv és a kerékpársáv, utóbbit piros színnel emelik ki, a két sáv között pedig kialakítanak egy „ajtónyitási” biztonsági sávot is.

Változik a lámpák beállítása is: az Andrássy úton az egy irányba haladó járművek egyszerre kapnak zöldet, megszűnnek az önálló kerékpáros jelzőlámpák. Szintén megszűnik az Oktogonnál a nyomógombos jelzőlámpa. A többi kereszteződésben, ahol lehet, a kerékpárosok „stopvonala” a gépjárművekénél előrébb kerül.

Az Andrássy út külső szakaszán is változik a kerékpáros rend hamarosan. Kijelölt kerékpáros útvonal lesz az Oktogon és a Hősök tere között az Andrássy út szervizútja: folyamatos kerékpározást segítő forgalmi renddel, felfestéssel és lámpabeállítással. A sétány viszont kizárólag a gyalogosoké, kutyát sétáltatóké, görkorcsolyázóké lesz.

A Mandiner kérdésére a BKK azt közölte, hogy a munkával járó forgalomkorlátozásra még nem készült pontos terv. Ami biztos, hogy a projekt több ütemben, szakaszosan épül majd. Szintén nem tudtak információt adni a munka pontos kezdetéről és befejezéséről. Annyit közöltek csak, hogy a munkák 2012 áprilisában kezdődnek meg, az anyagbeszerzés lezárásától függően.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés