Kritikus tömeg a Margit hídon

2012. március 25. 23:26

Halász Áron
Cycle Chic
Az északi oldal kétirányú bringaútja és a vele egy szintben lévő szűk járda alig bírja el a tömeget. Teljesen természetes, hogy az egymást kikerülő gyalogosok betévednek a bringaútra.

„Szóval beütött a tavasz és ahogy mondtuk előre, a Margit-hídon alig lehet már elférni. Az északi oldal kétirányú bringaútja és a vele egy szintben lévő szűk járda alig bírja el a tömeget. Teljesen természetes, hogy az egymást kikerülő gyalogosok betévednek a bringaútra, ahol viszont az idén is megduplázódott bringás tömeg közlekedne.

A koncept alapból rossz, lehetett tudni, hogy éveken belül kinövi a város a 30 milliárdért megépített cicomás hidat, és ez már meg is történt. De tudjuk, hogy most már nem lehet bringasávot építeni az útra, hiszen kész a híd és nem fognak újra bontani. Viszont jó lenne, ha nem tökölnének tovább és újra felfestenék az útra a bringa piktogramokat, amik megengedik, hogy aki akar, az úton is tekerhessen. Ezzel valamelyest mentesülne a szeparált bicikliút és kevesebb lenne a konfliktushelyzet. Ráadásul mindkét irányban szükség van ezekre, mert most a híd két végen a járdára terelt bicajos forgalom csak újabb bajt fog szülni - ami se a bicajosok, se a gyalogosok számlájára nem írható.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az északi oldal kétirányú bringaútja és a vele egy szintben lévő szűk járda alig bírja el a tömeget.

És mire való a déli oldal?
Egyébként ha akad Budapesten olyan eszement bolond, aki a gépkocsiforgalom mellett, az egyik legforgalmasabb útszakaszon kerékpáros lihegéssel fokozza a léguti ártalmak hatásait, rövidesen csökkenni fog a bohóckosztümbe öltözött trendibringások száma.

Majd látogathatjuk őket a tüdőgyógyászati osztályokon.

Erre miért nem figyelmezteti senki szerencsétleneket? Tán üzleti érdekből?
Vagy túl sok a budapesti lakos? Hulljon a férgese?

nem kell leszállni a kresz szerint, mert nem találtam, meg az ez irányú jogszabályt--

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés