Kerékpárgyárat adtak át Esztergomban

2012. március 13. 15:52
Átadták a Neuzer Kft. kerékpárgyárát kedden Esztergomban. Az új üzem az ország legnagyobb, magyar tulajdonú, független kerékpárgyára, mely teljes kapacitáson 130 főnek ad munkát és évente 140.000 kerékpár legyártására képes.

Átadták a Neuzer Kft. kerékpárgyárát kedden az Esztergomi Ipari Parkban. Az ország legnagyobb, magyar tulajdonú, független kerékpárgyára teljes kapacitáson 130 főnek ad munkát és évente 140.000 kerékpár legyártására képes – közölte az átadáson a társaság tulajdonosa, Neuzer András. A hatezer négyzetméteres hasznos alapterületű üzem a technológiai és informatikai fejlesztésekkel együtt összesen mintegy 690 millió forint ráfordításával készült el, ebből 100 milliót telephely-fejlesztési pályázaton nyert a társaság.

Neuzer András megjegyezte: a fejlesztés felkeltette a versenytársak figyelmét is, és egy szakmai befektető ajánlatot tett a cég megvásárlására, de nem jött létre az üzlet. Így a cég független maradt, azaz stratégiáját továbbra is a menedzsment határozza meg. A menedzser-tulajdonos rámutatott, a társaság városfejlesztési okokból kényszerült telephelyváltásra. Az új üzem megépülése lehetőséget ad a termékszínvonal javítására, a kerékpárpiac prémium szegmensében való megjelenésre.

A Neuzer cégcsoport Magyarországon több mint 170 főt foglalkoztat, forgalma 2011-ben meghaladta a 3,6 milliárd forintot. Kizárólag saját fejlesztésű és tervezésű kerékpárokat gyártanak, termékeiket saját hálózatukban értékesítik. A vállalat kerékpárok értékesítéséből belföldön 2011-ben 1,4 milliárd forintos árbevételt ért el, hasonló összegű az EU-s országokból származó árbevétel. Az EU-s piacokon eladott 60.000 kerékpár 64 százaléka Hollandiában, 17 százaléka Németországban talál gazdára.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés