A városépítészeti baromság csimborasszója

2012. március 5. 21:29

Szabó Gergely
Hyperlinking life
Már most nagyobb pénzben fogadnék arra, hogy lesznek emlékezetes bringás balesetek ebben az évben a Margit hídon.

„meg csak marcius eleje van, de mar most nagyobb penzben fogadnek arra, hogy lesznek emlekezetes bringas balesetek ebben az evben a margit-hidon. meg nincs nagyon sok bringas, de mar most rendszeresen vannak eletveszelyes elozgetesek a bringauton, be-belepkedo gyalogosok, a bringautra tevedgeto gyerekek. es persze ha pest fele teker az ember, akkor meg a fejetol egy meterre suhogo lampaoszlopokkal is szamolnia kell. most a kivilagitatlanul szaguldozo, a gyalogosatkelo piros jelzeset dafke figyelmen kivul hagyo bmx-es kolykokrol nem beszelek. akiknek valszeg egyenkent kellene lekeverni egy-egy sallert, amikor 50 km/oraval kanyarodnak a budai hidfonel a bicikliut szembe savjaban, uvolto ipoddal a fulukben.

aki kitalalta es engedelyezte ezt az egesz faszsagot, az meg mindig azt kepzeli h a varosi bringaut arra valo, hogy a hetvegen a susogos mackoba csomagolt csaladok varosnezos mountainbike-ozgatasat kell itt kiszolgalni.

mi az isten kellett volna ahhoz, hogy az autok mellett valasszanak le egy bringasavnyit oda es vissza, es ne a kibaszott gyalogos jardan kelljen szlalomozni? a szigetbejaronal kialakitott lampa es zebraerdoert kulon faszkorbacsot erdemel az osszes dilettans fasz, aki reszt vett ennek az egesz seggfejkedesnek a kialakitasaban.

komolyan mondom, jobban jartunk volna, ha egy kurva forintot nem forditanak bringaut kialakitasara a hidon. a forgalomban nagyobb biztonsagban volt eddig is az ember, mint ezeken a gyalogosokat es bringasokat szandekosan egymasra nyomorito »gyalogos-biciklis« hibridfaszsagokon.

a varosepiteszeti baromsag csimborasszoja ez az egesz. 

egyetlen nagy hozadekat latom ennek a torzszulottnek: nem csak a bringas-gyalogos viszony fog elkepesztoen eldurvulni ezen az utszakaszon, hanem a bringas-bringas is. eljen a critical mass, baszod.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

szállj le és told át...pont

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés