Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. november 22. 16:25

A Gyurcsány-párt szóvivője szerint Orbán miatt okoznak halálos balesetet a részeg biciklisek, hiszen a miniszterelnök akarta a KRESZ-t átírni, hogy alkoholfogyasztást követően is lehessen kerékpározni.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője keddi parlamenti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Rimóc polgármestere múlt hétvégén egy ittas biciklist akart kikerülni, amikor frontális karambolt szenvedett, amelyben életét vesztette.

Két évvel ezelőtt a kormány úgy módosította a KRESZ-t, hogy lehessen részegen biciklizni, tette hozzá. A Gyurcsány-párti politikus felidézte, hogy Orbán Viktor a TV2 Naplójában korábban felfedte, hogy ő a szellemi szülőatyja a módosításnak: „Én most éppen a piás biciklisekért harcolok. Valaki azt találta ki még valamikor régebben, ha biciklin az ember iszik, akkor megbüntetik. Szerintem ez a magyar valóság ismeretének teljes hiánya alapján született" – fogalmazott akkor a miniszterelnök.

Az alkoholfogyasztást követő biciklizést engedélyező KRESZ-módosítás 2014. július 19-én lépett életbe. Akkor több civil szervezet mellett tiltakozott ellene a Magyar Kerékpárosklub is, hiszen Gréczy szerint már akkor is egyértelmű volt, hogy a módosítás balesetekhez fog vezetni. „Ha a miniszterelnökben van egy kis emberség és belátás, akkor a piás biciklisek védelmezése helyett saját kezűleg vonja vissza a halált okozó KRESZ-módosítását” – mondta Gréczy Zsolt a sajtótájékoztatón.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor felelőssége is felmerül a tragikus haláleset kapcsán. A DK azt követeli, hogy változtassák vissza a KRESZ-t, a biciklisekre is vonatkozzanak ugyanazok a szabályok, mint a többi járművezetőre. A DK egyúttal a Belügyminisztériumtól fogja kikérni, hogy a KRESZ-módosítása óta hány baleset történt és hány ember halt meg ittas biciklizés miatt.

A bejegyzés trackback címe: http://kerekpar.mandiner.hu/trackback/26601


Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintMajd ha a saria lesz a törvény, nem lesz alkoholos baleset! :)


Továbbra sem lehet részegen biciklizni(, ill lehet, de nem szabad), csak vezetésre képes állapotban.

Megjegyzem tényleg nagyon optimista módosítás volt, de itt azért kicsit prózaibb eset történt:

http://24.hu/belfold/2016/11/2..

Tehát:
- az arc seggrészeg volt
- nem volt kivilágítva
- nem volt fényvisszaverő mellénye

A polgármester (RIP)
- Nem volt bekötve
- nem a viszonyoknak megfelelően vezetett. (Belátható útszakaszon ugyanis ez nem fordult volna elő.)

Vagyis sem Orbán, sem a módosítás semmilyen módon nem felelős a tragédiáért. Grécy pedig egy Grécy!

Válaszok:
Ozirisz | 2016. november 22. 17:57
liberálzöld. | 2016. november 22. 18:26

Végül is az MKKP sem rosszabb ezektől.


A statisztikák nem támasztják alá a Gréczy Zsolt által mondottakat, ugyanis a kerékpárosok által okozott balesetek ARÁNYA nem változott lényegesen az alkoholtilalom eltörlése óta. (11% körül ingadozik, sőt némiképp csökkent is.) Gréczy, ha már ilyen témában kereskedik, inkább a gázkészülékek ellenőrzésének, rezsicsökkentés és központosítás jegyében történt - megritkítása után bekövetkezett, nagyon úgy tűnik jelentős növekedésével operáljon. Azzal esetleg életeket menthet, de jobb ha hallgat, mert könnyen Bicske vagy Lovasberény lesz a reakció.


Ez az orbáni diktatúra lényege : Orbán itt is a hibás , de Gyurcsány Fegyenc...


A részegekre ( és a józan kerékpárosra is) a buszmegálló is veszélyes lehet.

A kerékpárúton haladtam , mikor átment előttem egy ember és a kivilágított utcán beleütközött az átlátszó buszmegálló hátuljába. Arra gondoltam . hogy visszapattanhat róla, de nem, szorosan az üveg mellett állt, majd a részegekre jellemző módon lassan kezdett megfordulni. Másodperceken múlt ,hogy nem ütköztünk.

Válaszok:
vaktyúk | 2016. november 22. 20:50

Ma este volt.
Senkit sem okolok.


A kerékpárosoknak nem kötelező inni, mielőtt nyeregbe szállnak.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó