Belengette a Budapest-Bécs kerékpárutat a kormány

2016. augusztus 03. 21:40

Révész Máriusz, a kerékpározás fejlesztéséért és népszerűsítéséért is felelős kormánybiztos arról beszélt, olyan kerékpárutak kellenek, amelyeket használnak is az emberek. Márpedig szerinte egy Budapest-Bécs kerékpárutat évente kétszázezren használnának, valamint 4-5 milliárd forint forgalmat is jelentene.

2016. augusztus 03. 21:40

A kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos szerint 4-5 milliárd forint forgalmat jelentene egy Budapest-Bécs kerékpárútvonal.

Révész Máriusz az M1 aktuális csatornán szerda esti műsorában azt mondta, a közeljövőben a Budapest-Balaton és a Rajka-Budapest útvonalon várható nagy forgalom, ezért ezek fejlesztésére van szükség. Ugyanakkor nagyobb beruházásokra készülnek Dunakeszi térségében,Tokaj környékén, továbbá Debrecen és Nagyvárad között.

A kormánybiztos elmondása szerint ha meg tudnák építeni a Bécs és Budapesti közötti szakaszt, nagyjából 200 ezer kerékpárosra lehetne számítani egy év alatt, ők a statisztikák szerint 4-5 milliárd forint forgalmat jelentenének.

Révész Máriusz kiemelte a kerékpáros szervezetekkel való egyeztetés fontosságát is, mert – mint fogalmazott – olyan utakat kell építeni, amelyeket használni is fognak, ebben a szervezetek jó partnerek tudnak lenni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2017. március 10. 02:50
Olvastam, abban persze van igazság. Viszont ez a faszi!!!!!!! Ez egy igazi gerincoszlop! Szarból. A nyugat és a liberalizmus legádázabb ellensége. Minden létező fórumon dől belőle az illiberális trágya. Ez még a kisebbik baj lenne, ha nem néznénk meg, hogy kiből dől. 76 óta nyugaton élt. Az általában kimarad a manapság nyilvános önéletrajzaiból, hogy megpróbált Izraelbe (Miért is?) kivándorolni, de az nem jött össze. Maradt a nyugat. Ott olyannyira nem zavarta a légkör, hogy többek közt 6 évig volt a Szabad Európa Rádió munkatársa, azaz közvetve a CIA alkalmazottja. Mikor 90 után hazaette a rohadás, a Pesti Hírlap munkatársa. Fel se merült benne egy pillanatig se, hogy ne valami pártújságnál ténykedjen. Mikor az MDF-es gazdái kipusztultak átnyergelt a Fideszhez. Legutóbb a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója volt. Csak nem olyan szar azon a fránya nyugaton... Azt nem tudom, hogy a G nap után kihez pártolt a vén szardarab, de én Orbánra tippelek. Az az erősebbik kutya, ott a több konc. Szóval ettől a faszitól nekem kissé hiteltelen a nyugat ádáz gyalázása. Meg úgy általában minden, ami kiesik a mocskos száján.
Strassnoff Ignác
2017. március 10. 02:46
Alagút az Alföldön. Aztán mikor beomlik, hordanak rá földet, hogy legyen mibe alagutat fúrni. Ez ám a jobban teljesítés! Mutassanak még valami hasonlót, bárhol a világon! :))) Vagy mikor a frissen épített autópályán úgy 2 hét múlva keletkezik egy akkora lyuk, amibe egy kamion simán belefér? Egy olyan autópályán, ami háromszor annyiba került, mint máshol egy jó. Felelős? Ugyan! Azt mondták, hogy olykor megesik az ilyesmi. Ja. Itt. A stadionokra már inkább semmit se mondok... Valami itt nagyon el lett baszva. Jóvátehetetlenül. Talán ott van a kiskutya sírhantja, mikor a 90-es évek első felén egy ifjúkommunistából liberálissá vedlett, taknyos kis pártvezér megkérdezte a miniszterelnököt, hogy miért van annyi komcsi a pártjában. (A pofátlanságának már akkoriban sem volt határa. Kíváncsi lennék, szokott-e manapság röhögni ezen, mikor eszébe jut.) A végtelenül cinikus szaralak erre azt válaszolta ifjú kollégájának, hogy "tetszettek volna forradalmat csinálni!" Az egyik roppant ritka eset volt, hogy igaza volt. Ez a hiba, itt történt az elbaszás. Nem akarok én most egyik szemét rablóbandával se példálózni, komplett a magyar politikai viselkedésről beszélek. Ha anno nem az öreg komcsik adják át békésen a hatalmat a csemetéiknek, hanem van egy kis vidám lövöldözés, lincselés, akasztgatás, akkor most más a világ. Akkor minden kis tolvaj geci fejében ott motoszkálna talán kissé, hogy szélső esetben rá is lehet baszni arra, amit csinál. Talán némi enyhe tiszteletet érezne a nép iránt. Talán azok véleménye is érdekelné kicsit, akik nem az ő pártjában bólogatnak. Talán úgy lopna, hogy maradjon is. Talán nem nézne hülyének mindenkit. De erről lemaradtunk. 26 éve itt bármit meg lehet tenni. Büntetlenül. Ezt látva mitől félne itt bárki, aki hatalomhoz jut?
Strassnoff Ignác
2017. március 10. 02:46
"nagyjából 200 ezer kerékpárosra lehetne számítani egy év alatt, ők a statisztikák szerint 4-5 milliárd forint forgalmat jelentenének." Fizetős lenne? :)))
választópolgár
2016. november 23. 09:50
Támogatom. Ez azért lesz jó mert akkor 10 millió magyar álompolgár tud biciklivel menni bécsbe a saját cukrászdájába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik