Bringások vonultak a Bartók Béla útért

2016. július 12. 11:02

Ezres nagyságrendben vonultak a bringások az újbudai Bartók Béla úton, hogy megvalósuljon a forgalomcsillapítás és a kerékpárút.

2016. július 12. 11:02

A szervezők közlése szerint mintegy 1100-an vettek részt az élhetőbb Bartók Béla útért tartott biciklis felvonuláson a Bartók Béla Boulevard és a Magyar Kerékpárosklub szervezésében.

A tüntetést azért szervezték, mert a főváros az álláspontjuk szerint titokban lesöpörte az asztalról korábbi – és a 11. kerület városfejlesztési koncepciójába is illeszkedő – terveit, ami alapján kerékpársávnak és szélesebb járdáknak kellene elkészülnie ezen a nyáron. A terv a kerékpáros aktivisták szerint nem járna az autóforgalom csökkenésével.

Úgy látják: a villamosperonok akadálymentesítése miatt elkerülhetetlen, jobb környezetet, gazdasági és kulturális fejlődést és biztonságos közlekedést nyújtó megoldással szemben jelenleg a régi állapot megtartását tervezik, ami a járdák szűkítésével járhat. A helyi érdekeltségek és a kerékpáros szervezet közösen kereste meg Újbuda polgármesterét, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarához tartozó BUM Bevásárló és Tematikus Utcák Nonprofit Kft. is támogató levelet küldött.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2016. augusztus 17. 14:54
Sztem az igényeik jogosak. A szabadság híd túloldalán jól kiépített bringaút van, míg a bartókra csak az hajt fel, aki egynkis halálfélelemre vágyik. Még ezzel sem lenne baj, hanlenne normális alternatíva, de nincs
na még ez is
2016. augusztus 17. 14:54
Jól van papa, vedd be a gyógyszereket Mielőtt agyvérzést kapsz. Amúgy miért zavarnak a bringások, a szocitthon elfekvőjében sokkal nem találkozhatsz
Arslan
2016. augusztus 08. 13:50
Ez a baj a Belvárosi Belterjes Bicikli-Buzikkal (4B), nem elég hogy egészen egyszerű szabályokat is képtelenek betartani (tömegesen), hogy nem ők állják a cehhet, de még le is ugatnak a magas lóról. :) Ostoba. Szervezzetek gyűjtést basszátok meg a bicikli útjaitokra ... Szerintem most már csinálunk mi is (a többi városlakó) egy szervezetet pl. a Biciklis-Bűnözők Sértettjeinek Szövetségét oszt majd mi is tüntikézünk lezárva a bicikliutakat és leszedve minden szabálytalan biciklist a cangáról, követelve, hogy rendszámotok legyen és fizessetek kötelező biztosítást. Valamint, hogy kiemelten ellenőrizze a rendőrség a bicikli használatához kötelező eszközök meglétét, a sisak viselését ésattöbbi. Hamár prolizunk, ostoba majom...
Arslan
2016. augusztus 08. 13:49
A gyalogos ha balesetet okoz, rendszerint a helyszínen marad, mert hát ő a legpuhább testű minden résztvevő közül... nem mellékesen egy gyalogost, ha kárt okoz könnyebben utolérsz gyalog is mint egy bringást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik