Felépült Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma Tiszafüreden

2015. november 25. 10:56

Teljes egészében uniós forrásból, közel fél év alatt felépült Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma Tiszafüreden. A három szintes, egyszerre akár száz kerékpáros fogadására is alkalmas komplexum 2016 tavaszától lesz látogatható.

Alig fél év alatt, mintegy 500 millió forint uniós támogatásból felépült Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma Tiszafüreden, a létesítményt várhatóan 2016 tavaszán vehetik birtokba a látogatók – közölte az MTI–vel a Tisza–tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület titkára, egyben a projekt turisztikai szakértője. Szabó Lajos elmondta: a 3 szintes, 1362 négyzetméter alapterületű, egyszerre akár 100 kerékpáros fogadására is alkalmas komplexum alapkövét március végén tették le és a kivitelezés október végére befejeződött.  

A teljes egészében európai uniós forrásból finanszírozott fejlesztés nem csak az infrastruktúrát bővíti, de számos innovatív kerékpáros szolgáltatást is biztosít a síkvidéki–, természet közeli kerékpározás szerelmeseinek. Ilyen lesz többek között a mobil kerékpár–szerviz, MP4 GPS–es túravezetés, sisakkamera kölcsönzés, pihenő, vagy a túrában elfáradt gyermekek, szülők visszaszállítása a kiindulási helyre. A projekt eredményeként legalább 3 új munkahely jön létre az új komplexumban, mely a számítások szerint így működésének harmadik évétől évente 40–50 ezer látogatót fogadva önfenntartóvá válhat.    

Szabó Lajos felidézte, hogy az alapkőletételkor Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kijelentette: a Tisza–tavi régió Magyarország egyik legvonzóbb aktív turisztikai célterülete. Ezért fontos itt egy olyan korszerű, 21. századi kerékpáros infrastruktúra kiépítése, mely teljessé teszi e vidék szolgáltatási palettáját és újabb munkahelyeket teremtve lendületet ad a turizmus további fejlődésének.    

A beruházás része egy átfogó turisztikai fejlesztés–sorozatnak, mely 2020–ig összekapcsolja a Tisza–tavat a Nagykunsággal, a Hortobággyal és a dél–hevesi térséggel. Ennek érdekében egyebek mellett mintegy 50 kilométernyi új kerékpárút is megépül, kialakítva ezzel az ország egyik legjelentősebb egybefüggő kerékpárút–hálózatát.

A bejegyzés trackback címe: http://kerekpar.mandiner.hu/trackback/18400