Kerékpáros kalandtúra a Tisza mentén

2012. június 14. 15:05

A Tiszavölgy Kalandtúra első hétvégéjén közel négyszáz kerékpáros túrázó ismerkedett szervezett formában a Tisza mente nevezetességeivel.

Június 8-10. között rendezték meg a Tiszavölgy Kalandtúra első állomását, Tiszabecs és Tiszamogyorós között, melynek során a résztevők megismerhették a Tisza mente nevezetességeit, de az ellenőrző pontokon különböző feladatokat teljesíteniük kellett. A három napos kirándulás alatt a kerékpáros túrázók mintegy 150 kilométert tettek meg.

A Tiszavölgy Kalandtúra következő állomása július 6-8. között Záhony-Tokaj útvonalon lesz. Utána július 27-29-én Tokaj és Tiszafüred, augusztus 24-26-án Tiszafüred és Szolnok, míg szeptember 7-9-én Szolnok és Szeged között túráznak majd a résztvevők.

A túrákon – az uniós forrásoknak köszönhetően – a Tisza menti településeken, illetve a közép-magyarországi régió – Budapest és Pest megye – kivételével az ország bármely pontján lakó jelentkezők ingyenesen, teljes ellátás mellett vehetnek részt. A fővárosi és Pest megyei lakosok 10 ezer forintért nevezhetnek a három napos túrákra.

A bejegyzés trackback címe: http://kerekpar.mandiner.hu/trackback/2458