Doppinggyanú: veszélyben Armstrong hét Tour de France-győzelme

2012. június 14. 15:56

Hivatalos eljárást indított a hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong ellen az amerikai doppingellenes ügynökség. A szövetségi főügyész februárban már ejtette a kerékpáros elleni doppingvádakat, de a hatóság nem hagyta annyiban az ügyet.

2012. június 14. 15:56

Hivatalos eljárást indított a hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong kerékpáros és öt másik személy – a US Postal profi kerékpáros csapathoz köthető három orvos, valamint két csapatfelelős – ellen az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA), egyben a kerékpárost eltiltotta a versenyzéstől – írta a The Washington Post, amelyet a hatóság megerősített. A lap birtokába jutott, az érintetteknek kiküldött értesítő levél szerint az Armstrongtól 2009-ben és 2010-ben vett vérmintákon „manipuláció” nyomai mutathatók ki, beleértve az EPO nevű doppingszer és/vagy vér-transzfúzió alkalmazását.

A lap értesülései szerint az USADA tanúvallomásokkal rendelkezik arról, hogy Armstrong és az ügy öt másik érintettje 1998 és 2011 között doppingügyek részese volt. Armstrong közleményben cáfolta a vádakat. Úgy fogalmazott, hogy soha nem doppingolt és egy vizsgálata sem lett pozitív.

A kerékpárossal szemben egyébként februárban már ejtette a doppingvádakat a szövetségi főügyész, de az USADA már akkor jelezte, hogy nem hagyja annyiban az ügyet. Ha ezúttal elmarasztalják Armstrongot, akkor más egyebek mellett akár mind a hét Tour de France-győzelmét is elvehetik.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik